Snabb paella

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-03-20 04:00
Paella hör till de rätter som egentligen saknar ett riktigt recept. I Spanien finns lika många kockar som idéer hur en äkta paella ska se ut och smaka.
Ett har de dock gemensamt, den vida pannan i vilken maten lagas. Ris, saffran, kyckling, skaldjur och ärter är den vanligaste grunden i paella, men det finns varianter med allt från småvilt till stor hummer.
Fräs hackad lök, saffran och ris med olja i kastrull. Tillsätt 7 dl vatten och koka under lock som vanligt ris. Blanda den kalla såsen.
Stek bitar av kyckling, korv och paprika i olivolja. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Koka musslorna i saltat vatten (eller utgå från förkokade musslor).
Blanda ärter i riset och lägg upp på stort fat. På risbädden läggs kött, korv, paprika och musslor. Garnera med timjan och bjud den kalla vitlökssåsen till.
4 personer
3 dl ris
1 röd lök
1 kuvert saffran
200 g kyckling
200 g kryddig korv
100 g musslor
2 röda paprikor
2 dl frysta ärter
olivolja
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
5-6 kvistar färsk timjan
Till såsen:
2 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
salt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om