Snabbsaltad sommargurka

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-07-25 00:15
Ingen sommar utan heminlagd gurka. Här ett recept på snabbsaltad gurka som passar lika bra till frukostmackan som söndagsmiddagen. Snabbsaltad gurka är en primör som kräver pinfärska gurkor och dillkronor. Den kräver små, fina inläggningsgurkor och håller sig inte mer än någon vecka i kylskåp, men oftast är gurkorna slut redan efter någon eller några dagar. Bjud dem helst kylskåpskalla i tunna skivor på smörgås med leverpastej eller som tillbehör till maten. Borsta gurkorna helt rena och låt dem ligga i kallt vatten ett par timmar. Den kalla blötläggningen gör att gurkorna blir krispigare.Koka upp vatten och salt. Kyl lagen och lägg i gurkorna tillsammans med sköljda svartvinbärsblad, dillkronor och hela kryddpepparkorn. Ställ kallt två dygn.
Recept
6 små inläggningsgurkor1 liter vatten1 dl salt12 kryddpepparkorn10 svartvinbärsblad4-5 dillkronor
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om