Spansk paella

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-01-24 00:15
Paella hör till de rätter som egentligen saknar ett riktigt recept.
I Spanien finns lika många kockar som idéer hur en äkta paella ska se ut och smaka. Ett har de dock gemensamt, den vida panna
vilken maten lagas. Ris, saffran, kyckling, skaldjur och tomat är vanligt förekommande i paella, men det finns varianter med allt från småvilt till stor hummer.Blanda marinaden till kycklingen och pensla den runt om. Stek kycklingen 50 minuter i 175 graders ugn. Plocka ner fågeln i bitar. Fräs olja, ris och saffran i en kastrull. Slå på drygt sju deciliter vatten och sjud riset under lock
knappt 20 minuter. Strimla och stek paprikorna lätt i olja. Tillsätt ris, ärter och pressad vitlök. Avsluta med kyckling, räkor och musslor. Salta och peppra och servera direkt ur pannan alternativt från stort fat. Om man inte har tillräckligt stor panna får man steka i omgångar och blanda allt på fat. Garnera med persilja.
4 personer3 dl långkornigt ris 1 liten kyckling 2 röda paprikor 1 burk musslor i vatten 2 dl ärter 300 g hela räkor olivolja 1 kuvert saffran 3 vitlöksklyftor salt och peppar persilja Till pensling av kycklingen:
3 msk matolja 2 msk ketchup svartpeppar och salt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om