Spenatpasta med valnötter

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-12-11 00:15
Färska spenatblad som kokas samman med grädde, grönsaksbuljong och kryddor är gott att bjuda till pasta eller couscous. Toppa gärna med valnötter så här veckorna före jul.Färsk spenat var länge en utpräglad säsongsvara som bara dök upp några få sommarveckor. Nu finns den att köpa praktiskt taget året om. Kom bara ihåg att så fort du bryter förpackningen förvandlas spenaten åter till känslig färskvara.Hacka spenaten grovt. Fräs hacket med smör eller margarin i kastrull. Späd med grädde och sänk värmen. Låt allt sjuda ihop till en ganska tjock röra. Späd med grönsaksbuljong och smaka av med mald muskotnöt, klippt gräslök, salt och vitpeppar.Koka pasta i rikligt med saltat vatten alternativt låt couscous svälla i kokande grönsaksbuljong. Både pasta och couscous blir godare om de oljas lätt före servering. Toppa uppläggningen med valnötskärnor.
Recept
För 4 personer
1 påse färsk spenat, 250 g2 msk smör eller margarin2 dl grädde1 dl grönsaksbuljong från tärning eller fond1 krm mald muskotnöt2 msk fryst, klippt gräslöksalt och vitpepparvalnötskärnorTillbehör:
pasta eller couscous
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om