Stekt vitlöksströmming med kokt färskpotatis

Foto: Dan Strandqvist

Norrköping2009-07-21 00:20
Stekt strömming kan varieras i det oändliga. Fyllningen kan vara allt från nyklippt dill och persilja till blandningar av senap, vitlök och andra starka kryddor.Här laddar vi fiskarna med vitlökssmör. Traditionellt vänds strömmingen i en blandning av ströbröd, vete- och rågmjöl, men det finns inget som hindrar att man kryddar extra med paprikapulver eller curry.Gör så här:1. Blanda pressad vitlök med smör och citronsaft.2. Lägg upp hälften av strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en klick vitlökssmör på varje strömming och strö över hackad dill och persilja. Salta och peppra lätt. Täck med resterande strömming.3. Blanda vetemjöl, rågmjöl och ströbröd. Vänd strömmingsflundrorna i blandningen och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Bjuds med kokt färskpotatis, citron och grönsaker.
För 4 personer600 g rensad färsk sill eller strömming3 msk hackad persilja3 msk hackad dill50 g smör1-2 vitlöksklyftor1 msk citronsaftsalt och vitpeppar4 msk vetemjöl4 msk rågmjöl4 msk ströbrödsmör och rapsolja till stekningAtt äta till:kokt färskpotatiscitrongrönsaker
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om