Tempurafriterad fisk med grönsaker

Foto: Dan Strandqvist/TT

Foto: Dan Strandqvist/TT

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-06-13 00:16
Fisk på japanskt vis är en hel vetenskap som tar ett helt yrkesliv att lära sig. Däremot är det numera ingen större konst att äta fiskrätter med japansk inspiration. Friterad mat, eller råvaran följt av ordet "tempura" är uppskattad i Japan. Kött, fisk eller fågel - allt kan dyka upp med tillägget tempura vilket just innebär att det är panerat och friterat. Blanda tempurapaneringen, äggula, mjöl och vatten. Skär fisken i centimetertjocka stavar som marineras 20 minuter i sukiyakisås och pressad lime. Hetta upp oljan till 170 grader. Vänd fiskstavarna i vetemjöl och doppa dem sedan i frityrsmeten. Släpp försiktigt ner fisken i den heta oljan och fritera dem cirka 2 minuter. Låt den friterade fisken mellanlanda på hushållspapper innan den läggs upp på bädd av lättkokta grönsaker. Bjud ris och japansk soja till.
Recept
4 personer500 g skinn och benfri fiskfilé2 msk sukiyakisås (finns färdig på flaska)1 limefrukt3-4 msk vetemjölTill tempurapaneringen: 1 äggula2 dl vetemjöl2 dl kallt vatten1 liter friteringsoljaTill servering:risolika sorters lätt kokta grönsakerjapansk soja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om