I februari i år tog ägaren Roberto Allawirdi beslutet. Det var dags att ta kaféet till nästa nivå med en ny idé.
"Man måste våga satsa i dåliga tider. Någon gång vänder det och vi har stor kompetens, duktiga anställda, ett bra läge mitt i Norrköping, så det är bara att köra och jag är inte orolig", sa han när vi pratade men honom inför invigningen i februari.
Resultatet? Fräcka Fröken blev till en restaurang och fick namnet Le Bon.
– Jag kände att lokalen i stället hade god potential att fungera som restaurang och bar och valde då att satsa på det, berättar Roberto Allawirdi.
Men nu, cirka tio månader senare, har han beslutat sig för att gå tillbaka till den gamla planen med ett kafé som kommer att gå under samma namn som tidigare. Anledningen, förklarar han, är att kaféet som fanns innan gick bättre än vad nysatsningen med restaurang och bar gjorde.
– Det har varit folk som kommit in till oss och frågat varför vi bytt och berättat att de saknar Fräcka Fröken.
I samband med nyöppningen i våras var det tal om att kaféet skulle få leva vidare i en annan lokal. Men så blev det inte.
– Jag kände att jag inte hade tid att starta upp kaféet någon annanstans, och allt eftersom tiden gick insåg jag att jag bara har känsla för Fräcka Fröken, säger Roberto Allawirdi.
Han berättar att han ville starta upp kaféet på samma plats, eftersom folk i stan vet att det är där det legat tidigare.
Vad var grundtanken med satsningen på restaurangen?
– Le Bon var en dröm för mig och jag ville uppleva det. Men ibland när man drömmer blir det inte precis som man vill. Jag trodde att det fanns utrymme att testa något nytt, men det gör det inte.
Så efter att ha testat bar- och restaurangidén under en period landade Roberto Allawirdi i beslutet att gå tillbaka till grunderna. Men med visionen av att utveckla stället genom att både erbjuda fika och matalternativ.
– Vår tanke är att vi vill få in bägge delarna. Största skillnaden från tidigare är att det nu kommer gå att likna en bistro, vilket är mer utökat än endast ett kafé. Det kommer vara mat tillagat från grunden, alltså inte bara "kafémat" som till exempel mackor, säger medarbetaren Hanna Magnusson.
Kommer ni öppna upp restaurangen Le Bon på någon annan plats?
– Nej, men vi har lärt oss mycket, och jag tror att det kanske var meningen att det vi gjorde var bra för att det skulle kunna utveckla Fräcka Fröken, säger Roberto Allawirdi.