Tonfisksallad

Norrköping2009-01-02 00:16
Grunden till de flesta sallader är just sallad. Krispig isbergssallad är vanligast, men den som ser sig om upptäcker snabbt att grönsaksdisken rymmer fler spännande salladssorter.Genom att blanda olika blad får man en både godare och vackrare sallad. Genom att riva bladen för hand får man en luftigare sallad.Skölj grönsakerna och se till att de torkar. Hårdkoka äggen. Ge haricots vertsen ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen med att spola kallt vatten i kastrullen. Bönorna ska fortfarande ha kvar spänst och tuggmotstånd.Låt tonfisken rinna av i sil eller durkslag. Skär tomaterna i skivor, löken i ringar och riv salladen grovt. Skala och dela äggen i halvor. Lägg salladsblandning och bönor i en hög mitt på fyra tallrikar. Toppa med tonfisk, lök och tomatskivor. Garnera med ägghalva och citron. Smakar bäst med fransk vinägrett.
Recept
För 4 personer
2 burkar tonfisk i olja1 silverlök100 g haricots vertsisbergssalladfriséesalladrossisallad3 tomater2 hårdkokta ägg1-2 citroner
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om