Paul Nilsson och hans hustru fick för länge sedan en råsaftscentrifug, men den står undanställd.
De tycker inte den färskpressade juicen är värd böket med att göra centri-fugen ren efter användning.
Massa
Men HUI Resarch tror att råsaftscentrifugen är helt rätt eftersom den tar fasta på mat- och hälsotrenden där allt fler medvetet väljer ingredienser och lagar kvalitativ mat från grunden.
Men hur fungerar då en råsaftscentrifug? Jo, den river, skär eller krossar frukterna eller grönsakerna man matar den med till en massa.
Unik juice
Massan roterar sedan i hög hastighet för att separera juicen med hjälp av centrifugalkraften.
Den separerade juicen rinner sedan ut i en uppsamlare. Med en centrifug, inte bara i tvättrummet utan även i köket, kan alltså den som vill briljera i köket skapa sin egen unika juice, smoothie eller soppa.
Ligger i tiden?
I tider då många bakar sitt eget surdegsbröd, stoppar sina egna korvar och gör långkok kanske den även kan få de mest hårdföra Norrköpingsbor att ta den till sitt hjärta.