Ugnsstekt fläskkarré på lätt sätt

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-10-30 00:05
Ugnsstekt fläskkött är enkelt att lyckas med och resultatet blir alltid bra. Här i en riktigt lätt variant.Fläskkarré behöver inte ens brynas före ugnsstekningen utan det är bara att gnida in köttet med kryddor. Sedan sköter sig köttet själv i ugnen.Gnid köttet med olivolja och kryddor. Lägg det i form, stick in en stektermometer och stek till 75 graders kärntemperatur i 175 graders ugn.Skär potatisen i klyftor, morot i strimlor och röd lök i klyftor. Koka potatisen 8 minuter. Låt morot och sockerärter sjuda med sista minuten. Slå bort vattnet och värm grönsakerna med olivolja, salt och peppar i kastrull.Koka upp vin och vatten. Tillsätt kalvfond, red med maizena och lägg i timjan. Sjud 5 minuter, färga med sojakulör, smak av och sila. Arrangera skivat kött på grönsakerna och slå sky runt.
4 personer
700 g fläskkarré i bitolivoljasalt och vitpeppar5 kvistar färsk timjanTill grönsaksmixen:
10 potatisar1 morot1 röd paprika1 röd lök100 g sockerärter1 msk olivoljasalt och vitpepparTill skyn:
1 dl rödvin2 dl vatten3-4 kvistar timjan1 msk konc. kalvfondsojakulörmaizenasalt och vitpeppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om