Väl bemött på svårklassificerat Café Soda

Café Soda imponerar måttligt på UngNT:s testpatrull, men baguetten är god.

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2009-03-13 00:15
Latte: Presenterad på klassiskt vis, håller den en genomsnittlig klass. Vi kan varken klaga på blaskighet eller för stark kaffesmak, den är precis lagom, den tar inte ut några svängar. Skummet var den enda klandervärda punkten, kan det vara så att de inte riktigt fått in snitsen än? Matig macka: Baguetten och kycklingcurryröran bildade en härlig mix, både för synen och för smaken. Den serverades snyggt upplagd på en vacker limefärgad glastallrik; som gav en aptitförhöjande anblick. Currysmaken i röran var inte för dominant. Det fanns en bra balans mellan den spröda baguetten och röran. Muffin: Veckans bakverk blev en "american size" muffin, det vill säga en muffin i knytnävsstorlek. Självklart fanns det olika sorter, men vi valde att testa blåbärsvarianten. Tyvärr nådde inte smakupplevelsen upp till de förväntningar vi fick av synintrycket. Utanpå fanns det ganska rikligt med blåbär, dock färre när man väl började gräva djupare. Chokladmilkshake: Café Soda saknade de klassiska pajerna, så i stället valde vi lite av en Sodaspecialité. Chokladsmaken var både len och tillräckligt utpräglad, även konsistensen kändes rätt. Men efter ett tag börjar den alldeles för söta glassmaken bli påfrestande och man blir tvungen att antingen sluta dricka eller tvinga i sig det sista. Miljö och service: Bemötandet är bra och personalen är väldigt tillmötesgående. Man känner sig omhändertagen samtidigt som de inte är påträngande. Inredningsstilen på Soda är väldigt svårklassificerad, det känns som en blandning av en modern bar och ett fräckt kafé. Om du går till Soda för att ta dig en latte med lite gott sällskap, kan du räkna med att du kommer tillbaka för mer. Den enda frågan blir; när ska de skaffa kortläsare?
FAKTA Om testet
UngNT:s fiktest görs av erfarna kafébesökare, med de saknar utbildning och branscherfarenhet. Se testen som en genomsnittlig ungdoms syn på vad som är bra och dåligt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om