Fiket görs om och byter namn – här är framtidsplanerna

Det är över 25 år sedan verksamheten öppnade upp sina portar. Nu byter de inriktning och satsar på ett helt nytt koncept. "Vi behöver ständigt utvecklas", säger Roberto Allawirdi.

Roberto Allawirdi  kommer att äga bistron och Hanna Magnusson kommer att vara personalansvarig.

Roberto Allawirdi kommer att äga bistron och Hanna Magnusson kommer att vara personalansvarig.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2024-02-06 19:00

1998 öppnade Fräcka Fröken på Skvallertorget i Norrköping. Det dröjde sju år till innan Roberto Allawirdi tog över verksamheten. Sedan dess har kaféet renoverats, uppdaterats och även byggt en ny uteservering. Nu är det dags för nästa steg.

– Vi behöver ständigt utvecklas. Tiderna förändras och vi behöver alla gå vidare, även jag. Den här platsen är perfekt och jag tror att vårt nya koncept passar bättre här, säger Roberto Allawirdi.

undefined
Det nya konceptet är en fransk-italiensk bistro och bar.

Det nya namnet blir Le bon och restaurangen beskrivs som en fransk-italiensk bistro.

– Vi vill spegla den känslan i både miljö och mat. När det gäller matprofilen kommer vi att servera klassiskt franska och italienska rätter, men med en svensk touch. Det ska passa de flesta som vill komma och äta middag, gå på en after work eller en trevlig lunch.

Roberto har drivit verksamheten i 19 år och även om konceptet ändras här har han planer för att fiket ska återkomma.

– Det har varit en fantastisk och lång resa under många år. Jag älskar konceptet Fräcka Fröken och det kommer inom kort att öppnas på en annan plats så det kommer inte att försvinna. Mer kan jag inte säga just nu.

undefined
Under cirka 26 år låg kafeét Fräcka Fröken på Skvallertorget.

Trots den något ansträngda ekonomin i samhället väljer Roberto att tro på sitt nya projekt.

– Man måste våga satsa i dåliga tider. Någon gång vänder det och vi har stor kompetens, duktiga anställda, ett bra läge mitt i Norrköping, så det är bara att köra och jag är inte orolig.

– Att det finns mycket konkurrens är bara bra och det är därför man ständigt måste förnya sig.

Personalen på Le Bon är helt ny förutom Roberto Allawirdi och personalansvariga Hanna Magnusson.

– Efter pandemin är det svårare att hitta rätt personal så när man väl gör det gäller det att ta vara på det. Man måste vara en bra arbetsgivare för att få duktig personal, säger Hanna Magnusson.

undefined
Roberto Allawirdi kommer att äga bistron och Hanna Magnusson kommer att vara personalansvarig.

Riktar ni in er på samma gäster som tidigare?

– Målet är ett helt annat. Innan var det mest kunder som kom hit för att fika och nu blir det en restaurang. Vi har haft många stammisar och jag tror att de kommer att komma även hit, säger Roberto Allawirdi.

– De yngre gästerna kommer nog inte besöka oss lika ofta eftersom det här kommer att bli en restaurang och bar, inte ett fik, fyller Hanna Magnusson i med.

Vad betyder Le Bon?

– Den gode. Ett jättefint namn som passar bra på en restaurang, säger Roberto Allawirdi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!