Varm matjes- sill i paket
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Sill i papper är en gammal klassiker. Då värmdes paketen i ugn. Här är en vildare variant för grillen. Allt som behövs finns i paketen. För att paketen ska hålla görs de i kraftig aluminiumfolie.
Tvätta och koka potatisen. Hårdkoka, skala och hacka ägg, skala och skiva löken, skär tomaterna i skivor och hacka det kryddgröna.
Lägg ut fyra bitar aluminiumfolie på arbetsbänken. Bitarna ska vara ganska stora, cirka 30 centimeter i fyrkant.
Skär matjessillen i tre centimeter breda bitar. Lyft över sillen till folien och täck dem med hackat ägg, tomatskivor och örter. Placera några kokade potatisar intill och slå på lite smält smör. Vik upp kanterna och förslut till paket. Placera paketen på grillgaller och låt dem bli genomvarma över fin glöd. Servera gärna en blandad grönsallad, bröd och ost till.
4 personer
4 matjessillfiléer
1 röd lök
3 tomater
3 hårdkokta ägg
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl smält smör
10-12 kokta färskpotatisar
kraftig aluminiumfolie
4 matjessillfiléer
1 röd lök
3 tomater
3 hårdkokta ägg
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl smält smör
10-12 kokta färskpotatisar
kraftig aluminiumfolie
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!