Veckans tips: Baka syltkakor

Norrköping2012-03-02 00:00

Syltkakor kan vara bland de godaste kakorna som finns, om ni frågar mig. Bäst är de självklart när de bakas hemma i köket och inte köps färdiga, så därför bjuder jag er här på receptet på dessa godingar. Smula samman 200 gram smör med 4-5 deciliter vetemjöl (kan bytas ut mot ett grövre alternativ,
som grahamsmjöl),
1 kryddmått bakpulver, 1 tesked vaniljsocker och 3/4 deciliter strösocker. Rör ner en äggula och rulla sedan ihop degen till en korv, som du lägger
i kylen omkring en timme. Skär upp korven i skivor, lägg upp dem på en bakplåt och tryck ner tummen för att göra en grop, där du sedan lägger valfri sylt. Tänk på att inte överdriva syltmängden då den lätt rinner ut när du sedan gräddar dem i ugnen. Detta gör du i mitten av ugnen på 175 grader, i omkring 15 minuter eller tills du tycker de ser färdiga ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om