Vegetarisk paella

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-12-11 00:15
Spansk paella är en nationalrätt med saffransris, kyckling och skaldjur. Här låter vi enbart grönsakerna vara kvar. För smakens skull grillas grönsakerna i grillpanna. Paellan serveras med en kyld vitlöksdressing och citronklyftor. Gott, mustigt och mycket färgstark mat.Skölj och skär grönsakerna i bitar. Blanda såsen och ställ svalt. Hacka löken till riset och fräs den med olja och saffran i kastrull. Tillsätt riset och späd med drygt 7 deciliter vatten och koncentrerad fond. Koka upp och sjud 15 minuter under lock. Sedan tillsätts ärterna och allt blandas om. På med lock igen och låt allt dra på eftervärmen cirka 10 minuter.Stek eller grilla grönsakerna på spisen. Lägg grönsakerna i skål och ringla över färdig glaze. Lägg upp saffransris på fat eller skål. Toppa med de grillade grönsakerna och klicka på kyld sås. Garnera med färska örter och citron. Bjud resterande sås i skål vid sidan.
4 personer
3 paprikor, olika färger1 purjolök1 zucchini100 g färska champinjoner2 rödlökarrapsolja samt färdig glazeTill riset:
3 dl långkornigt ris1/2 gul lök1 msk olivolja1 kuvert saffran, 0,5 g1 msk konc. grönsaksbuljong1 dl ärterTill såsen:2 dl crème fraiche1 dl lättmajonnäs1/2 dl vatten2 pressade vitlöksklyftorsalt och peppar1 citron till serveringen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om