Vegetarisk panpizza

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-02-28 04:00
Köpepizza i all ära, men har man väl lärt sig att baka egna pizzor slår de allt vad kartongpizzor heter. Allt man behöver tänka på är några enkla grundregler.
Grunda med kryddad tomatsås. Fortsätt med riven ost och avsluta med fyllning. Prova gärna en pannpizza med färska championjoner och andra grönsaker.
Lös jästen i ljummet vatten (37 grader). Tillsätt olja, salt och socker. Blanda samman vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och arbeta degen. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk och täck en långpanna eller två stekpannor eller pajformar. Jäs 20 minuter under bakduk.
Fördela tomatsåsen över pizzan men lämna kanterna fria. Avsluta med riven ost och valfria grönsaker.
Grädda mitt i 225 graders ugn cirka 8-10 minuter.
4 personer
1 långpanna eller två 24-26 cm pajformar
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst (25 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 msk bakpulver
6 1/2 dl vetemjöl
Till tomatsåsen:
5 msk tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk kallt vatten
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 krm svartpeppar
Till fyllningen:
5 dl riven ost
valfria grönsaker
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om