Wokad kyckling

Foto: Dan Strandqvist

Norrköping2009-09-07 00:15
Sommaren kan lätt bli en tid då man slarvar med maten. Grillat med feta tillbehör eller annat som sätter sina spår. En lätt kycklingwok kanske kan vara något att vända trenden med.Spara på fett och socker men inte smak. Kryddor blir man inte stor av och utan goda smaker blir måltiderna snabbt trista tankningar. Färsk ingefära är en tillgång i sammanhanget och kombinerat med färsk chili får vi både smak och styrka.Gör så här:1. Strimla kött och grönsaker. Eftersom det är många mjuka grönsaker i den egna wokblandningen försteks enbart köttet med finhackad chili i rapsolja. Dela en köttbit och kontrollera att det är genomstekt.2. Tillsätt grönsaker, cashewnötter och ingefära. Vänd runt allt några gånger och avsluta med fisksås och en halv deciliter vatten.3. Servera woken med ris och blandad sallad.
Recept
För 4 personer500 g strimlat kycklingkött1 påse wokgrönsaker eller en egen blandning av rödlök, broccolibuketter, gurka, kinakål, tomat och zucchini1 chilifrukt50 g osaltade
cashewnötter1 msk fisksås1/2 dl vatten1 msk fint riven ingefärarapsoljaAtt äta till:blandad sallad, gärna med inslag av groddarris
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om