Avstängd lärare har polisanmälts

En privatperson har nu polisanmält en lärare i Norrköping för sexuella ofredanden.

Polisen har fått in en anmälan gällande sexuella ofredanden mot en elev på en högstadieskola.

Polisen har fått in en anmälan gällande sexuella ofredanden mot en elev på en högstadieskola.

Foto: Fredrik Nygren

Norrköpings kommun2019-10-02 20:00

Som vi tidigare berättat misstänks en lärare på en högstadieskola i Norrköping ha fällt grova sexuella kommentarer mot en elev i sociala medier.

Nu bekräftar polisen att händelsen är polisanmäld.

– I slutet av förra veckan kom det in en polisanmälan gällande sexuella ofredanden från en privatperson. Ärendet har precis landat på mitt bord, säger Calle Ekenblom, utredare vid polisens avdelning sexuella övergrepp mot barn på internet.

Hur går ni vidare med ärendet nu?

– Det är ju i ett väldigt tidigt skede. Som i alla ärenden börjar vi med att titta på om det finns en misstänkt och en målsägande, säger Calle Ekenblom.

Den skola där läraren var anställd i samband med det misstänkta sexuella ofredandet kommer att bistå polisen. Skolan har ännu inte polisanmält händelsen.

– Vår juridiske expert ska träffa polisen. Vi kommer att hjälpa polisen med den information vi har, säger rektorn på skolan.

Skolan har även startat en intern utredning. Oavsett vad skolans och polisens utredning visar står det redan nu klart att läraren gjort sitt sista arbetspass på skolan. En ny lärare ska rekryteras.

– Han kommer inte tillbaka, men det behöver inte innebära att han fått sparken. Jag kan inte kommentera personalärenden, men det kan finnas flera anledningar till att han inte kommer tillbaka, säger rektorn.

Sedan det blivit känt att läraren är misstänkt har rektorn haft mycket kontakt med föräldrar.

– Det var ilska och oro i början, medger rektorn.

Karta: Norrköpings Polisstation
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!