Under torsdagen arrangerades barnsäkerhetsdagen på förskolor runtom i landet. Initiativet kommer från försäkringsbranschen och målet är att skapa uppmärksamhet kring barns trafiksäkerhet. Framförallt att barnen inte sitter baklänges i bilstolar tillräckligt länge. Rekommendationen är att barn ska åka baklänges i barnstol till minst 4-5 års ålder – något som inte alltid följs.

På förskolan Ensjögläntan i Navestad började barn och lärare dagen med en gemensam baklängesmarsch till skogen där man även hann med att leka baklängeslekar, diskutera barnens säkerhet i trafiken och äta lunch där barnen möttes av uppochnervända tallrikar och muggar.

Aktiviteterna avslutades med att barnen fick lyssna till sagor lästa baklänges. Allt med förhoppning om att inte bara vuxna uppmärksammar säkerheten utan också barnen.

Artikelbild

Ensjögläntan. Förskolan har fått västar och förslag på aktiviteter av Volvia och NTF som arrangerar barnsäkerhetsdagen

– Det är första gången vi är med i år, men det är viktigt att trafiksäkerheten uppmärksammas. Att sprida information om hur barn åker i bil på ett säkert sätt är alltid bra, frågan är viktig tycker jag, säger Loiuse Åstrand, föreståndare på Ensjögläntan.