Nannynu startade i Stockholm för tio år sedan och barnpassningsföretaget har nu märkt av ett ökat intresse som ligger utanför de tre storstadsområdena.

– Vi väljer att öppna i både Norrköping och Linköping helt enkelt för att vi ser ett behov av våra tjänster, säger Robert Bällstav, marknadschef Nannynu.

- Vi kommer att marknadsföra oss och satsa på att synas i de 10 största städerna, men kommer även öppna över hela landet under februari.

Artikelbild

| Positiv. Micaela Cardenas, här med dottern Alice, tycker det låter bra med nannyföretag även om hennes familj inte behöver den hjälpen i vardagen.

Nannynu erbjuder barnvaktshjälp för familjer som regelbundet eller vid enstaka tillfällen behöver få hjälp med barnvakt.

– Studentstäder är bra för oss eftersom vi där kan hitta nannys som vill ha ett deltidsjobb, säger Robert Bällstav.

- Vi har höga krav på dem som får jobba hos oss och tar referenser och vi är noga med matchningen mellan nanny och familj så att allt känns rätt för båda parter.

Robert Bällstav berättar att en typisk kund kan vara familjen som behöver förskolehämtning några gånger i veckan eller väntar på förskoleplats. Att behovet först uppstod i Stockholm är ingen slump.

Artikelbild

| Nannynu. Nästa vecka öppnar ett nannyföretag verksamhet i Norrköping. Nike Rietz jobbar för Nannynu i Stockholm.

– Många är inflyttade till Stockholm och då har man inte släkt som kan hjälpa till, säger Robert Bällstav.

- Därför gick den här tjänsten bra redan från start när Rut-avdraget infördes. Om det fanns någon form av tabu att köpa in barnvaktshjälp så bröts detta redan från start i storstäderna där många helt enkelt behöver hjälp för att få ihop vardagspusslet. Det är upp till varje familj hur man löser barnpassningen.

Artikelbild

| Expansion. Intresset för nannytjänster ökar och nu är det dags för Norrköping. Marknadschef Robert Bällstav på Nannynu förklarar att fler utnyttjar Rut-avdrag för barnvaktstjänster.

Att få trixa och fixa för att få hämtningar och lämningar att fungera ihop med arbetslivet är något som varje barnfamilj är bekant med. Men att köpa in tjänsten kanske inte känns självklart. Det säger några föräldrar som vi frågar i Norrköping.

– Nannyhjälp är inget vi har funderat på, men kanske är det inte helt omöjligt att man börjar tänka i dom banorna, säger Jafet Andersson.

Artikelbild

| Avlastning. Allt fler familjer vill ha en nanny för att få tillvaron att fungera. Julia Tellman jobbar för Nannynu i Stockholm.

- Tid är ju bristvara och det kanske kan vara något att tänka på om man behöver backup. Men då är det jätteviktigt att man får en nanny man verkligen litar på.

Jafet och Elisabeth Andersson är ute på promenad i det fina vintervädret i Norrköping och i närheten ger sig en mamma och hennes dotter ut i snön.

– Att ha nanny kanske kan vara bra för dem som behöver, säger Micaela Cardenas.

- Vi har inget behov av hjälp för det funkar ändå med våra jobb, men jag tycker det är bra att det finns sån backup för dem som behöver.