De juridiska turerna kring Wildfire har varit många. Den 23 mars fick djurparken klartecken från Norrköpings kommun, Boverkets jurister och Sveriges kommuner och landsting att åter köra Wildfire, men parken valde att avvakta. Tillförordnad vd Christer Fogelmarck sa då: ”Vi har ett pågående detaljplanearbete och det vill vi absolut inte äventyra”.

Arbetet med att plocka fram en detaljplan har pågått efter beskedet från Mark- och Miljööverdomstolen i oktober 2016. Omkring klockan 17:15 på måndagseftermiddagen valde politikerna i kommunfullmäktige att klubba igenom och godkänna detaljplanen. Även om beslutet sannolikt kan komma att överklagas, öppnar alltså Wildfire under tisdagen.

Detta kunde Niclas Palmqvist, tillträdande vd för Kolmården, bekräfta strax efter att beslutet tagits.

– Imorgon kör vi äntligen igång och öppnar Wildfire för våra gäster igen. Det är så himla många som vill att vi ska öppna bergbanan, och imorgon får gästerna en härlig surprise, säger Niclas Palmqvist.

Wildfire har under de senaste dagarna provkörts av Kolmårdens personal, allt för att vara redo om kommunfullmäktige skulle ge grönt ljus. Då Djurparken öppnar på tisdagen kommer berg- och dalbanan vara i full gång. Och förhoppningsvis rulla på utan problem resten av säsongen.

–Vi har förberett oss, nu kör vi så det ryker, säger Niclas Palmqvist.