I höstas rapporterade vi att det populära caféet Café Ro i Östra Husby kanske skulle säljas. Nu står det klart att huset har sålts för nära sex miljoner kronor.

Varken caféets nuvarande ägare Christer Björk eller mäklaren Gunnar Ramstedt vill namnge de nya ägarna innan tillträdet i oktober, men berättar att det är ett företag som har köpt villan samt den tillhörande jättetomten.

– Det är inga privatpersoner som har köpt. Men det finns planer som kommer att gynna bygden, säger Gunnar Ramstedt.

Efter 40 år i krogbranschen känner sig Christer Björk mätt på restaurangverksamhet. Genom åren har han drivit hela tolv restauranger, bland annat Bacchus, Stopet, Trädgår’n och Café Ströget.

Christer Björk går nu i pension med flaggan i topp, men beklagar att serveringen ser ut att gå i graven.

– Jag hade önskat att verksamheten hade fortsatt. Samhället behöver det, säger Christer Björk.

Kontraktet för ägarbytet skrevs i april, men vilka köparna är blir inte officiellt förrän tillträdet den 15 oktober. Christer Björk är förtegen, men avslöjar att villans framtid kommer att ta en annan vändning.

– Det sker ett regimskifte och det ser inte ut att bli någon fortsatt restaurang. Villan ska eventuellt göras om till 3– 4 hyreslägenheter och det kommer möjligen att byggas några hus på tomten. Sedan är det upp till de nya ägarna att berätta mer, avslutar han.