– Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv. Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig så långt över huvud taget. Det var supertuff konkurrens, säger Cecilia Almgren på telefon.

Temat i programmet var franska bakverk. Deltagarna fick i uppdrag att baka en variant av tusenbladsbakelse och så kallade "barquettes aux marrons" – alltså små båtformade mördegsbakelser med kastanjekräm. "Cissi bakar hjärtat, ibland saknas tekniken och det märktes idag" var omdömet hon fick av bagarproffset Johan Sörberg i juryn.

– Det stämmer verkligen att jag bakar med hjärtat. Andra har läst mycket bloggar och bakböcker, medan jag har bakat till min familj, mest bullar och småkakor. Hade jag tränat mer innan kanske det hade gått ännu bättre. Men nu är jag jättetaggad på att lära mig mer. Saker är inte så svårt som man kan tro, säger Cissi Almgren.

Programmen bjöd på en rad utmaningar som att baka operatårta, dessertpizzor – och framför allt – att bygga väggar i socker kring en tårta.

– Sockerväggarna var svårast, men också roligast av allt. Det var ju ingen som hade gjort det innan.

Det blev en femteplats för Cissi Almgren som till vardags är platschef på Espresso House. Hon berättar att sommarens tv-inspelning på Taxinge slott gav mersmak.

– Jag skulle otroligt gärna jobba mer med bakning, men sedan var det också väldigt roligt med tv. Kan man kombinera det på något sätt vore det väldigt roligt.

Hur var din upplevelse av inspelningen?

– Det var det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag skulle lätt göra om det om jag fick.

Endast två avsnitt återstår av programmet och Sara Bley, tidigare elitfriidrottare från Norrköping, är fortfarande med i upploppet av tv-tävlingen.