– Det här är inte alls roligt. De är så enastående bra flickorna som jobbar hos Vionord, säger Elna-Marie Hertzman som får hjälp hemma i villan vid tre olika tillfällen varje dag.

Maken sedan 60 år, Per Hertzman, nickar och fyller i:

– De visar aldrig om de är jäktade. De är glada, hälsar och pratar.

För drygt ett år sedan berättade vi om Elna-Marie och Per Hertzman som var några av de första på Vikbolandet att välja Vionord. Det var efter att ha tröttnat på den kommunala hemtjänsten. Eller rättare sagt på regler och beslut som fattades om hemtjänsten. Och även om personalen var bra och i de allra flesta fall gjorde så gott de kunde var de många olika som kom.

– Det är så skönt att nu är det inte fler än fem olika personer som kommer. Då kunde det vara fler än tio, säger Elna-Marie Hertzman.

– De har tid att prata och de ser vad som behöver göras, säger hon nöjt.

För några år sedan fick Elna-Marie Hertzman en stroke, efter den behöver hon hjälp dygnet runt. Maken gör mycket men kan omöjligt göra allt, som till exempel att lyfta Elna-Marie.

Ramlar hon ur rullstolen ska de larma efter hjälp från Norrköping. Det har de behövt göra vid ett par tillfällen och det har fungerat.

– Men de allra flesta gångerna vi behövt hjälp direkt har vi kunnat ringa Vionord och så har de löst det på något sätt. Vill vi ändra tiden för besök är det heller inga problem. De är flexibla och smidiga, vi är så nöjda.