Karin Boyes ord ”Oändligt är vårt stora äventyr” ekar i klassrummet fyllt av förväntansfulla studenter. Cathrine Conrad, rektor på skolan, håller tal för studenterna som strax ska möta en ny fas i livet.

Cecilia Öhr tycker det är tråkigt att hennes dotter Josefin ska sluta eftersom hon trivts så bra på skolan.

– De är helt fantastiska i personalen. Det är mycket känslor den här dagen. Jag var uppe till klockan tre i natt och lagade mat för studentfesten. Det är bara student en gång i livet, säger hon.

Artikelbild

| Josefin Öhr är stolt över sin mössa som hon kallar för sommarhatt. Här tillsammans med sin mamma, Cecilia Öhr.

Det är med tårfyllda ögon som personalen firar sina sju studenter vid Individuella programmet under torsdagen. I programbladet för avslutningen ryms gemensam sång med ackompanjerande gitarrspel. Mentorerna delar ut rosor till studenterna innan det är dags för utspringet.

– Det är ett fantastiskt utspring som vanligt. Det här är det roligaste på hela året, att se glädjen hos studenter, föräldrar och personal men också sorgligt att skiljas från sina studenter. Personalgruppen har gått med tårar i ögonen hela dagen, säger Cathrine Conrad.

Rebecca Österberg, arbetsterapeut och lagledare i två av de tre klasserna på skolan, tycker att det är väldigt tomt när eleverna slutar.

– Man lär känna eleverna väldigt bra. De har varit så förväntansfulla eftersom de sett andra tagit studenten tidigare. Det är spännande för oss i personalen med, mycket som ska hända de sista veckorna före den här dagen, säger hon.