Dospace är en idé som kommer från Mjärdevi i Linköping och nu är det Norrköpings tur att bli del av ett kreativt kontorskollektiv. Niclas Söör har startat Dospace tillsammans med Martin Strid. Nu får de många besök i lokalerna på Västgötegatan när företagare kommer för att spana in Dospace för att kanske bli hyresgäster.

– Det ska kännas som något mellan jobb och hemma att vara här, säger Lisa Blückert, sitemanager.

– Vi erbjuder en skön och opretentiös miljö och hoppas att alla som jobbar här ska bli som en stor familj.

Artikelbild

| Lisa Blückert är sitemanager på Dospace i Norrköping och ser till att hyresgästerna trivs och har det bra ihop.

Hos Dospace kan man sitta i kontorslandskap eller hyra rum enskilt eller ihop med någon annan. En stor lounge möter besökaren och här väljer en del att sitta och jobba för att kanske byta några ord med andra företagare samtidigt.

– Jag hörde talas om Dospace och det här passar mig perfekt, säger Sadra Jannati, Teamfind.

– Det sociala passar mej bra. Tidigare satt jag på ett anonymt kontor i en lång korridor och där var inte så trivsamt.

Teamfind jobbar med programvaruutveckling och i ett av rummen intill sitter Jodacon Engineering AB som är fyra byggnadskonstruktörer med kunder bland flera byggföretag i regionen.

Artikelbild

| De första företagen är på plats hos Dospace på Västgötegatan i Norrköping och nu inreder Niclas Söör tillsammans med hyresgästerna.

Tre av Jodacons medarbetare är på plats och på en av datorskärmarna ser man det som snart ska bli ett nytt innerstadskvarter i Norrköping.

– Jodacon Engineerings kontor ligger i Katrineholm och tidigare pendlade vi dit varje dag, berättar Max Yngve. Men eftersom vi alla bor i Norrköping var det väldigt praktiskt att ha en filial i Dospace och här har vi en gemenskap och fikar ihop med andra.

Artikelbild

| Jodacon Engineering AB har valt att jobba i Dospace Norrköping. Från vänster: Max Yngve, Robin Andersson och Marcus Karlsson.

Jodacon ser fram mot att Dospace får fler hyresgäster och det gör även Backoffice som hoppas att kontorsgemenskapen ska generera nya affärer.

– Att sitta på ett ställe där man kan nätverka var något som tilltalade oss, säger Anna Strömberg, Backoffice.

Artikelbild

| Emma Sjöö, till vänster, och Anna Strömberg är bland de första som flyttat in i nya Dospace i Västgötebacken i Norrköping med företaget Backoffice.

– Här finns flera som jobbar med it och vi hoppas att vi kan utveckla våra tjänster i samverkan med andra och på så sätt få nya kunder.

Dospace i Norrköping har tolv hyresgäster och under sommaren kommer ytterligare ett tiotal. I full drift kan sajten ha plats för ett 80-tal personer och nu får allting växa i lagom takt.

– Dospace är funktionsdugligt och nu utvecklar vi verksamheten successivt tillsammans med hyresgästerna, säger grundaren Niclas Söör.

– De som redan är på plats rekryterar nya medlemmar och vi har fått ett fint välkomnande i Norrköping.