Redan i tisdags kunde vi läsa om att Filmstaden på Drottninggatan fått en ansiktslyftning. Och på torsdagskvällen var det smygpremiär.

Det innebar att röda mattan rullades ut och det inbjöds till premiärmingel med snacks och skumpa (alkoholfritt). Senare blev det även premiärvisning av "Lyckligare kan ingen vara" med bland annat David Hellenius och Kjell Bergqvist i huvudrollerna.

När det var dags att klippa det obligatoriska röda bandet var det medlemmar från Norrköpings filmelit Crazy Pictures som fick äran.

Artikelbild

| Delar av Crazy Pictures såg till att sprida stjärnglans över invigningen av nya Filmstaden.

Som filmnördar välkomnade de satsningen.

– Det är ju här man går och ser på film, konstaterade Victor Danell.

– Här såg jag min allra första biofilm. Det var Lejonkungen år 1994, sa Olle Tholén.

Nya Filmstaden har fått ett nytt ytskikt och en ny inredning.

Artikelbild

Så ser den ut. Nya logotypen som väckt ilska på sociala medier.

– Målet är att man ska bli sugen att stanna kvar och gå på bio, inte bara gå igenom passagen, säger Anna Williams, biografchef på Filmstaden i Norrköping.

Det har blivit kontantfritt och man får numera ta sitt godis och sin dryck själv. Något som biobesökarna Eric, Jonas och David Jonsson nu fick prova på för första gången.

Artikelbild

Skumpa och snacks fanns på plats när Filmstadens nya butik öppnade.

– Det här blir nog bra, speciellt när man fått in vanan, var de överens om.

Den nya entrén innebär också att alla får gå igenom själva godisbutiken innan de går in i biosalongen. En annan nyhet är den nya logotypen. Det klassiska SF-märket har bytts ut mot ett mer modernt "F". Något som fick många att ilskna till på sociala medier tidigare i höst

Artikelbild

Bio och godis brukar vara en lyckad kombination.

– Vi heter ju bara Filmstaden nu. Jag tror det där med logotypen är en vanesak, snart vänjer man sig vid den nya, säger Anna Williams.