I förra valet ökade Sverigedemokraterna från fyra till tio mandat.

– Det var många nya som kom in för första gången.

Under de här åren har ledamöter uteslutits av partiet och nya personer kommit in. Det har funnits sammanträden när någon av de tio stolarna stått tom.

– Tyvärr är det så, men jag har svårt att tänka mig att någon från det här nya gänget kommer att bete sig oprofessionellt och inte vårda SD:s mandat, säger Darko Mamkovic.

Han beskriver hur partiet sedan förra valet samlat erfarenhet från arbetet i fullmäktige, kommunstyrelse och nämnder och lärt sig hur systemet fungerar.

– Vi är inga nybörjare längre.

Listan toppas av honom själv. Sedan följer Clara Aranda, Markus Wiechel, Jan Petersson, Florian Aranda, Lise-Lotte Lindgren, Sandra Karlsson, Benny Sellborn, Johan Lindekranzt och Conny Samoraj.

Totalt finns 42 namn på listan. Darko Mamkovic räknar med en kraftig uppgång för partiet i valet. Han berättar att det fanns fler intresserade och han räknar med att också personer som inte finns på listan kan få uppdrag till exempel i kommunala bolagsstyrelser.

På SD:s lista till regionfullmäktige är det samma toppduo – men nu med Clara Aranda som etta och Darko Mamkovic som tvåa. Därefter följer Richard Svensson, Åtvidaberg, Christina Nilsson, Kinda, och Jane Ericsson, Linköping.

Längre ner på regionlistan återfinns också bland annat Göran Hargestam, Valdemarsvik, Lise-Lotte Lindgren och Robert Cederlund, båda Norrköping, samt Anne-Sofie Olsson, Finspång.