Det är bostadsrättsföreningen Svavelstickan som snart ska stå klar vid vändplanen på Ljuragatan. Svavelstickan består av två hus som har spårvägen och Söderleden som närmaste granne.

– Svavelstickan består av 27 lägenheter i två hus och lägenheterna såldes redan i årsskiftet 2016/2017, säger fastighetsmäklare Johan Ahlén, Länsförsäkringar fastighetsförmedling Norrköping.

– Det är en mix av personer som köpt lägenhet här och alla som ville fick gå in i huset häromveckan och titta på projektet från insidan.

Artikelbild

| Lägenheterna i bostadsrättsföreningen Svavelstickan, intill Söderleden i Norrköping, står klara för inflyttning i februari 2019.

Det är Conlega som har utvecklat brf Svavelstickan och lägenheterna såldes snabbt.

– Det här var det sista projektet på den här delen av Ljuragatan. Svavelstickan är två hus som sticker ut och en del lägenheter har fyra meter i takhöjd och det är ju något utöver det vanliga, säger Johan Ahlén.

De två husen får gemensam innergård och här finns även 14 p-platser till dem som bor inom bostadsrättsföreningen. Lägenheterna är 55–93 kvadratmeter stora och bostadsköparna har fått göra vissa materialval.

– Man har kunnat välja vit eller grå färgskala när det handlar om exempelvis ytskikt och bänkskivor, säger Johan Ahlén.

Artikelbild

| Ljura i Norrköping får ytterligare 27 lägenheter när Svavelstickan står klar i början av nästa år.

Närmaste granne med Svavelstickan är Söderleden, på husens östra sida. Men enligt mäklaren upplever man inga störande ljud trots att bilarna går så nära husen.

Inflyttningen i Svavelstickan blir den 11–14 februari i husen med adress Ljuragatan 10.