Årets Psykiatriska vecka, den 10–14 november, genomförs gemensamt i Norrköping, Finspång, Söderköping och Valdemarsvik. Veckan omfattar en mängd föreläsningar och seminarier på de fyra orterna. Programmet innehåller dessutom teaterföreställningar, öppna hus och filmförevisningar.

I Norrköping föreläser bland andra frilansskribenten Christian Dahlström från Stockholm. År 2007 fick han sin första panikångestattack och efter det gick han ner i en depression.

– Sedan dess har jag haft bättre och sämre perioder, men tack vare terapi och mediciner har jag lärt mig att hantera problemen betydligt bättre idag än jag gjorde i början, har han berättat i en intervju.

Han har dessutom skrivit en bok om sin situation med frågor och svar om, vad han kallar "två av våra vanligaste folksjukdomar", panikångest och depression.

Psykiatriska veckan arrangeras i samarbete mellan Norrköpings, Finspångs, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner tillsammans med Psykiatriska kliniken i Norrköping, Capio Psykiatri Norrköping, Intresseföreningen för schizofreni och liknande psykoser, Riksförbundet för social och mental hälsa samt Nationell samverkan för psykisk hälsa. Samtliga aktiviteter under veckan har fri entré.