1920 fick Socialdemokraterna makten i Norrköping behöll den sedan, ibland med stöd av Vänsterpartiet. Undantaget var tre år i början på 90-talet när de fyra borgerliga partierna tillsammans med det kortlivade partiet Ny Demokrati hade en majoritet i kommunfullmäktige.

Valet 2006 blev väldigt jämnt. Miljöpartiet avgjorde genom att stödja vänstersidan. Den rödgröna koalitionen med socialdemokrater, Miljöpartiet och Vänsterpartiet bildades.

Efter att alla röster var räknade, några dagar efter valdagen 2014 stod det dock klart att den rödgröna koalitionen inte fick egen majoritet och heller inte de fyra borgerliga Allianspartierna.

Efter någon månads förhandlingar presenterade sig så Kvartetten – Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna –  och lämnade sårade efter sig både till vänster och till höger.

Nu är det dag för val igen.

Vad säger partiernas toppnamn i kommunvalet om de senaste fyra åren? Hur ser de på nästa mandatperiod?

Vi har träffat politikerna som toppar de nio fullmäktigepartiernas listor.

Turordningen mellan dem har lotten fått avgöra. Redan i april hjälpte de politiska sekreterarna för det största styrande partiet och det största oppositionspartiet till med lottdragningen och vi frågade vad de då såg som de största lokala valfrågorna.

– Skolan och skolresulteten, sade Simon Johansson i Moderaterna.

– Jag skulle nog säga trygghetsfrågor, sade Per Ziljat i Socialdemokraterna.