Genom åren har loppisen blivit till en mindre folkrörelse på "Himpa" där tiotusentals utställare sålt grejer och över en miljon besökare har fyndat. Men nu är det alltså slut.

– Det är klart att det känns lite tråkigt. Min mamma startade loppisen 1989 och den är som ett skötebarn för oss. Vi har kämpat med den genom åren, den har växt och växt, säger Andreas Giselgren på Östgötamarknader.

– Men samtidigt är jag realist. Ska man bygga kan ju inte loppisen vara kvar. Och det blir nog ännu bättre framöver.

Artikelbild

Nya platsen. Här är den nya platsen för loppisen: P-hustaket vid Mirum.

Redan i vår flyttar loppisen till Mirum Galleria. Den kommer att hållas på taket på det p-hus som ligger intill vid E22.

– Det är en perfekt plats. Runt om och inne i gallerian rör sig mängder av människor och vi räknar därför med att loppisen blir välbesökt. Marknaden syns också bra från E22 och kan locka in folk som har vägarna förbi, säger Andreas Giselgren.

Men loppisens karaktär förändras?

– Det blir en liten förändring i karaktär när vi kommer bort från grönområdet, men den goda stämningen kommer att vara densamma. Det är privatpersoner säljer till andra privatpersoner. Det är trevligt och spontant, man behöver inte förboka plats.

Artikelbild

Andreas Giselgren, på Östgötamarknader.

Ytan blir något mindre än på Himmelstalund, men man räknar med att kunna få in omkring 100 uppställningsplatser. Priserna för att sälja blir 200 kr, och ligger alltså på samma nivå som bakluckeloppisen i gallerians andra p-hus som Östgötamarknader redan har i samarbete med Mirum Galleria.

Premiärdatum är lördagen den 5 maj 2018.