Sakta, men säkert har det gigantiska bygget i trä växt fram längs och på berget ute i Kolmårdens Djurpark. Klockan hade precis passerat 15.00 på tisdagen, när den sista delen av rälsen fångades in och sattes på plats.

– Ett historiskt ögonblick och slutet på ett lång och spännande resa, men nu är vi äntligen där, säger Fred Grubb med ett leende vid foten av klippväggen.

Fred Grubb äger Rocky Mountain, som ritat och byggt världens största berg- och dalbana i trä. Han ser mer än nöjd ut, när han tittar upp mot toppen.

– Ett mästerverk.

– Jag hade mina drömmar om hur det här skulle kunna bli, men det är bättre än det. Jag ser verkligen fram mot det första åket.

När?

– Någon gång i slutet av den här veckan.

Artikelbild

| Historiskt ögonblick. Den allra sista biten av den 1300 meter långa och hisnande Wildfire sätts på plats. I slutet av veckan börjar så tågen rulla i Kolmårdens Djurpark.

– Vi måste ju testa, känna och uppleva allt innan vi kan släppa på. Det blir viktiga dagar i banan och framför datorerna, som ser allt. Vi räknar med 200 åk med vårt crew innan vi vågar släppa på några av svenskarna, säger Fred och skrattar.

Första och längsta

Artikelbild

| Nöjda. Parkchefen Niclas Palmqvist och Fred Grubb, ägare av Rocky Mountain, ser fram mot de första åken.

Företaget Rocky Mountain har byggt mängder av berg- och dalbaner i USA, men Wildfire är deras första i Europa –  och den längsta. De 1300 meterna kommer ta runt 120 sekunder med en topphastighet på 113 kilometer i timmen. Arkitekten Alan Schilke är på väg till Norrköping och kommer lagom till de första tågen rullar upp mot den högsta toppen av Wildfire – 132 meter över havet och en vacker utsikt över Bråviken – innan äventyret släpper.

...om nu någon törs och kan njuta av utsikten?

Artikelbild

| På väg. Vid 15-tiden på tisdagen var så berg- och dalbanan (världens största i trä) komplett, när sista pusselbiten las.

– I vanliga fall bygger vi på platt mark, men här är vi en del av naturen, vilket gör den än mer unik. Vi har också använt oss av en ny typ av räls, som ger oss möjligheter att utveckla upplevelsen, säger Fred.

"Lite vemodigt!"

Artikelbild

| Ny mark. Wildfire är USA-företaget Rocky Mountains första berg- och dalbana i Europa.

Parkchefen och projektledaren Niclas Palmqvist har, mer eller mindre, levt med bygget dygnet runt från det första spadtaget.

– Det känns speciellt, men också lite vemodigt så här i slutet, säger han.

Artikelbild

– Om någon hade sagt för fyra veckor sedan att vi skulle öppna lördagen den 18 juni hade det känts omöjligt, men det har rullat på bra se sista veckorna. Nu ska vi bara klä den i trä också.

De första tågen puttas ut i slutet av veckan.

Artikelbild

– Då ska det rulla från start till mål. Gör det inte det så kan vi ha problem, säger Niclas och tittar mot Fred Grubb.

– Det blir inga problem. När det väl börjar rulla så rullar det. Det blir ok, svarar han lugnt.