Den 17-åriga pojken och den minderåriga flickan kände inte varandra, men hade kontakt via sociala medier. En dag i september förra året var flickan vid Resecentrum i Norrköping för att ta en buss till skolan. Då bussen inte skulle komma förrän efter en stund bestämde 17-åringen och flickan att de skulle ses för att ta en cigarett.

Flickan berättade under rättegången om hur de möttes upp och gick till en gräsplätt där de var själva. 17-åringen frågade om han fick kyssa henne, men flickan sa nej. När pojken ändå kysste henne backade flickan undan, men pojken tog då struptag på henne och gav henne en örfil. Pojken tafsade sedan på henne och försökte dra av hennes tröja.

Flickan har i rätten berättat hur hon försökte knipa ihop benen och putta bort pojken, samtidigt som hon försökte "skratta bort" det hela, eftersom hon inte visste hur hon skulle hantera det.

17-åringen blottade då plötsligt sitt könsorgan och bad flickan om oralsex. Hon vägrade göra detta, men han försökte då trycka ner hennes huvud mot sitt kön.

Flickan gjorde fortsatt motstånd, men pojken utsatte henne då för vad åklagaren har rubricerat som ett sexuellt övergrepp.

Den bedömningen delar Norrköpings tingsrätt, som nu dömer 17-åringen till ungdomstjänst i 70 timmar för sexuellt övergrepp. Han ska också betala ett skadestånd på 65 000 kronor till flickan.

17-åringen förnekar brott och menar att de två inte ens träffades den aktuella dagen. Däremot ska de ha träffat några dagar tidigare och då haft sex, hävdar pojken.