Flickor i 10-årsåldern bestulna i Norrköping

En av flickorna larmade polisen om stölden strax efter klockan 14 på torsdagen.

Norrköpings kommun2019-08-22 18:42

Det var när flickorna spelade fotboll på en plats i centrala Norrköping som händelsen inträffade. De lade sina mobiltelefoner på ett staket medan de spelade och upptäckte kort därefter att de var försvunna och såg en kvinna i 25-årsåldern stå där de hade legat. 

Flickorna tillsammans med två vittnen konfronterade kvinnan som då ska ha blivit hotfull, skrikit och viftat med en tändare innan hon lämnat platsen. 

– Tjejerna fick hjälp av de andra två vittnena att kontakta polisen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

När polisen var på väg till platsen kunde de drabbade flickorna lämna ett noggrant signalement på tjuven. Efter ytterligare förhör med offren hittade polisen stöldgodset och lämnade tillbaka det till flickorna. Den misstänkta kvinnan kunde gripas på en plats i närheten av där det inträffade.

Polisen uppger att den misstänkta kvinnan i 25-årsåldern var kraftigt berusad och omhändertogs för tillnyktring och att hon därefter kommer förhöras som misstänkt.

En polisanmälan om stöld och olaga hot är upprättad.

– Det var ett riktigt imponerande agerande av tjejerna, helt fantastiskt. Det finns vuxna som inte hade agerat lika duktigt som de gjorde, säger Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!