Norrköpings tingsrätt finner att en 15-årig tjej från Norrköping gjort sig skyldig till de brott hon åtalades för; tre fall av misshandel och ett fall av våld mot tjänsteman.

Det hela började den 22 september förra året när ett bråk uppstod vid Filmstaden på Drottninggatan. Då tog 15-åringen tag i håret på en annan tjej och utdelade flera knytnävsslag mot huvudet. Själv förnekar 15-åringen misshandeln och hävdar att det var självförsvar. I förhör har hon uppgett att offret var dryg och "garvade henne rakt upp i ansiktet".

Den 21 oktober 2017 blev det bråk vid Söder Tull. 15-åringen gjorde samma sak här, tog tag i en annans tjej hår och delade ut slag. När offret låg på marken sparkades hon i magen. 15-åringen förnekar dock.

Tredje misshandeln utspelade sig på en skola den 19 december. Efter att ha stört sig på en annans tjejs attityd och dryga tonläge slutade det hela med en misshandel som innehöll både slag och sparkar. 15-åringen har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen.

Sista incidenten tog plats inne i polishuset den 24 oktober. I samband med 15-åringen skulle gå ut till receptionen för att träffa sin mamma blev hon otålig. Därefter sparkade hon en kvinnlig polis på benet ett antal gånger. 15-åringen erkänner brottet, hon motiverar det med att hon på ett otrevligt sätt nekades att få gå på toaletten.

Påföljden blir ungdomstjänst 35 timmar. Hon ska även betala skadestånd till tre av offren (ej polisen) på totalt 15 000 kronor.