NT berättade häromdagen att en dam blivit störd av nattligt fotbollsspel på planen, som är en av nio idrottsplatser för spontanidrott i Norrköping. Hennes son klagade hos kommunen, och nu ska planen byggas om så att det istället blir en mindre plan och möjligen mindre störningar. Men det gillas inte av alla:

– Det är inte okay att göra om planen bara för att en person klagar. Det finns hundratals personer som är beroende av planen, säger Jibril Muxudiin i Somaliska ungdomsföreningen som ordnade fotbollsturneringen med åtta lag från bland annat Marielund, Navestad, Ljura och Ektorp.

– Det här är min hemmaplan! säger Jibril som bor i området.

Artikelbild

| Framtida toppspelare? Ja, visst kan det vara så. Här är det spelare från Navestad och Simba som kämpar om bollen.

En annan som värnar nuvarande planen är den allsvenske fotbollsspelaren Ken Sema – i dag i Östersund och det svenska OS-landslaget – som har växt upp i detta kvarter. I ett skriftligt meddelande till NT hälsar han att det inte skulle gynna någon att göra om planen: "Jag ser hellre att ungdomar spelar fotboll och har härlig gemenskap är att de gör dumheter på kvällarna, och just fotboll är ett perfekt sätt att föra ungdomar tillsammans".

Och just att sammanföra ungdomar var syftet med fredagens fotbollsturnering:

– Vi tänkte göra något bra som avslutning på sommaren. Vi har gått ut med inbjudningar genom ett personligt kontaktnät som är ganska stort, säger Jibril Muxudiin och berättar att det är ett 80-tal ungdomar som spelar. Hyresbostäder och Noaks Ark, en organisation som informerar om sjukdomen hiv, sponsrade arrangemanget.