Det var första gången Jehovas vittnen arrangerade ett så stort konvent för hela Skandinavien. Deltagarna kom från Danmark, Färöarna, Grönland, Island, Norge och Sverige och programmet hölls samtidigt på sju olika språk varav tre var olika teckenspråk. Från Norrköpings olika församlingar fanns cirka 450 medlemmar på Friends Arena för sammankomsten "Efterlikna Jesus!".

Jesus­ - en förebild

Stephen Lett, en av medlemmarna från samfundsledningen, hade rest från New York (där rörelsen har sitt internationella huvudsäte) för att hålla i undervisande seminarium.

Artikelbild

| Cirka 450 medlemmar kom från de olika församlingarna i Norrköping.

– Barn och vuxna måste ha förebilder. Vi menar att Jesus är en bra förebild och att man kan ha mycket stor nytta av bibelundervisningen i olika relationer och barnuppfostran, säger pressansvarige Alf Blomqvist som var nöjd över den lyckade logistiken.

Bland annat hade 36 000 hotellsängar på cirka 200 hotell bokats och 346 bussar transporterade besökare till och från arenan.

– Allt har fungerat perfekt, säger Blomqvist.

Enligt Dagens Industri har evenemanget slagit rekord. Med totalt 150 000 besökare på tre dagar slogs rekordet för hur mycket publik som har besökt ett tredagarsevenemang på Friends Arena, skriver tidningen. Det tidigare rekordet innehade Swedish House Mafia, som till sina tre spelningar 2012 drog 133 000 personer till arenan i Solna.