I februari 2017 kallades en polispatrull till Bråvallafältet där en mopedutbildning upplevde att de blev störda av två motorcyklar som körde runt på området i hög hastighet.

När patrullen kom fram till platsen uppfattade man att motorcyklisterna hade så hög hastighet att man inte ville köra efter. En andra polispatrull uppmärksammades på det hela då förarna åkte ut från området och fick syn på en av motorcyklarna strax före Eriksbergsrondellen i korsningen mellan Finspångsvägen och väg 51.

Enligt föraren i polisbilen satte de på "stoppfunktionen" men motorcyklisten, en 25-årig man, ska inte ha stannat utan kört över i vänster körfält och vidare genom rondellen i mötande körfält. I anslutning till rondellen ska minst en annan bil ha befunnit sig.

En av poliserna säger i förhör att "jag är säker på att det endast är tur och allmänhetens uppmärksamhet som gör att han inte kolliderar med något annat fordon".

Efter rondellen ska mannen ha kört omkull vid en trädgård, strax efter att han i hög hastighet åkt förbi en liten flicka med en hund. När polispatrullen närmade sig mannen och fordonet reste 25-åringen upp motorcykeln och körde iväg igen. Strax efter det ska mannen ha kört omkull på en grusväg och polispatrullen kunde prata med honom.

25-åringen erkände gärningen på plats och menar att han endast handlade impulsivt och kände sig stressad av att vara efterföljd av en polisbil.

Vid ett förhör i december uppger dock 25-åringen att han hade öronproppar i öronen under den aktuella färden då avgassystemet var högljutt och att han därför inte har hört polisens stoppsignaler. Han uppger också att anledningen till varför han körde åt fel håll i rondellen var för att han inte förstod att det var en polisbil som körde ifatt honom utan att det enbart var en bil "han instinktivt försökte väja för" och därför kom i sådan obalans att han kom ut fel i rondellen. Han säger att han efter rondellen, när han förstod att det var en polisbil, inte såg några stopptecken och därför heller inte stannade.

25-åringen fick i december ett strafföreläggande för brottet, dagsböter om totalt 11 200 kronor. Mannen har dock bestridit beslutet då han förnekar brott och har därför nu åtalats vid Norrköpings tingsrätt. Skulle mannen erkänna brottet under handläggningen av ärendet gäller beslutet kring strafföreläggande.