Vi har tidigare skrivit om föreningarnas kamp för Kamphuset på Stockholmsvägen. Enligt Tobias Carlson, ordförande för Kamphuset, är läget nu riktigt kritiskt.

– Jag vet inte vad jag ska säga till dom som kommer hit och vill vara med på våra träningar. Som det ser ut nu så kommer vi få lägga ner verksamheten till hösten, säger han.

Då det som bekant är valår hoppas nu Carlson att politikerna lyssnar på hans kamp. Under tisdagseftermiddagen fick han besök av Moderaterna i form av Sylvia Nilsson, 2:e vice ordförande Kultur- och fritidsnämnden i Norrköping, samt riksdagsledamoten Saila Quicklund, som är partiets idrottspolitiska talesperson.

Artikelbild

| I omklädningsrummet finns tydliga spår av mögel.

Under en rundvandring i lokalerna kunde de ta del av omklädningsrum med  spruckna golv och mögel i taket,  en minst sagt bristfällig brandutrustning och en övervåning som är helt oanvändbar. Miljön är allt annat än lämplig för idrottande barn och ungdomar.

– När jag vänder mig till kommunen säger de att det inte finns några pengar. Då vi dessutom bara kan få hyresavtal på ett år i taget kan vi heller inte göra några egna satsningar på lång sikt. Vem vill sponsra en verksamhet som kanske försvinner nästa år?, säger Tobias Carlson.

Han är missnöjd över hur kommunen hanterar frågan.

– Jag tycker det är ett hån att kalla Norrköping för idrottsstad, kontakten med kommunen fungerar inte alls, säger Carlson.

Artikelbild

| Sylvia Nilsson (M) vid den minst sagt föräldrade brandutrustningen.

Enligt Sylvia Nilsson (M) är Kamphuset ett bra exempel på de brister som finns på idrottsanläggningar i Norrköping.

– Det måste bli mer ordning och reda när det gäller avtalen mellan kommunen och föreningarna. Skaka-hand-avtalen måste ta slut, det ska vara tydliga och skriftliga avtal som gäller, säger Sylvia Nilsson.

Artikelbild

| På golvet i omklädningsrummet har man fått lappa ihop golvet.

Moderaterna i Norrköping går till val med att se till att alla stadens idrottsanläggningar ska fungera till 100 procent.

– Vi måste ha tydligare prioriteringar när det gäller idrotten. Föreningarna som tar hand om barn och ungdomar ska ersättas. De här kostnaderna måste sättas mot vad det kostar att de här barnen gör annat än engagerar sig i idrotten, säger hon.

Artikelbild

| Moderaternas Sylvia Nilsson och Saila Quicklund var bekymrade över Kamphusets skick.

Enligt Olle Vikmång (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, pågår det redan ett arbete med att göra om rutinerna gällande avtalen mellan föreningarna och kommunen.

– Målet är det ska bli tydligare. Men jag tycker inte att vi behandlar föreningarna olika, säger han.

Varför får Kamphuset förfalla?

– Lokalen är redan utdömd och då känns det ju meningslöst att satsa pengar på det. Det pågår ett arbete med att hitta nya lokaler för verksamheten, säger Vikmång.

Tycker du att Norrköping är en idrottsstad?

– Jag tycker Norrköping är en idrottsstad av rang. Vi har bra breddidrott och elitidrott, Dolphins SM-guld är ju det senaste exemplet. Vi har de senaste åren gjort stora investeringar i våra anläggningar, som till exempel den nya friidrottsarenan. Men jag kommer aldrig bli nöjd, det finns alltid saker som kan bli bättre, säger Vikmång.