Hans enkla, glada hälsning kan, faktiskt, översättas med:
”Säg hej till vår framtid”.
Med några marknadens största varumärken gav de premiärupplagan i Future Summit och hela Norrköping en känsla av precis just det. Det var dagarna, när framtiden kom hit och tog en resa genom historien hela vägen till mars.
– Det kan vara bland det häftigaste jag sett och upplevt, säger Andrew Crawford på Google X.
Han var killen, som – med sina föräldrars tillstånd – lämnade college för ett liv på en bräda. Han var proffs i snowboard, åkte jorden runt och tävlade, spelade in filmer och blev en hyllad stjärna i tv-spel.
Tio år, 35 benbrott och 19 operationer (!) senare var den karriären över.
– Jag stod där utan utbildning, men med ett stort, stort intresse för rymden. Mitt nya mål blev Nasa (USA:s myndighet för luft- och rymdfart) och en dag var jag där. Jag har egentligen ingen aning om hur det blev så, men jag nådde mina drömmars mål, säger Andrew Crawford och skrattar.
Han börjar också sitt föredrag på Flygelns scen med en stor hyllning till Visualiseringscenter, som han och de andra föreläsarna i Future Summit besökte dagen före. De började måndagen, när de väl landat på okänd mark, med en signerad och historisk stadsvandring genom det ständigt levande Industrilandskapet med den så skickliga och fyndiga guiden Åsa Birgersson innan de tog plats i Domen.
Anders Ynnerman, professor vid Linköpings universitet och direktör för Visualiseringcenter, bjöd på en resa ut i rymden.
Den tog, bokstavligen, andan ur de alla.
Måndagen bjöd alltså på en promenad genom det historiska Norrköping hela vägen till Mars.
– Det var bland det häftigaste jag sett och upplevt, säger Andrew ärligt.
– Jag vill bara plocka med mig det här hem och visa det för alla jag känner. Det var otroligt. Vi borde bygga små minidomer över hela världen och låta alla se det. Norrköping ska vara stolta över det.
– Jag ändrade faktiskt mitt program och kommer, från och med nu, alltid ha en med bild från vår rymdresa och berätta om Norrköping på mina framtida föredrag. Fantastiskt, säger också Jeremy Dalton från PwC.
Deras vandring fortsatte till 150-årsfirande De Geer för "swedish fika", en titt in i deras egen tidskapsel högst upp på taket med en magisk utsikt över Norrköping och ett förtrollande besök i biblioteket.
– Det var som taget ur en film från Harry Potter. Jag har aldrig upplevt något liknande med så mycket historia i alla dessa böcker från en helt annan tid. Det är en skatt, tycker Andrew, som under sin dryga halvtimme på sen ville skapa band mellan då och nu.
– Böckerna ligger inlåsta. Ingen kan se eller läsa dem, men om vi digitaliserar det hela finns möjligheten. Ni har kunskapen och skickligheten i Norrköping. Det är bara fråga. Man kan inte få mer än ett nej.
När måndag blev tisdag var det ombytta roller, när föreläsarna tog plats på scenen i Flygeln inför drygt 250 personer. Det blev en heldag med fokus på framtiden tillsammans med några internationella och svenska experter, som gav sin syn och sina infallsvinklar på hur världen och Sverige kommer arbeta i framtiden.
Andrew Crawford, som i dag jobbar med Google X och utvecklingen av självkörande bilar, bjöd på en hisnande levnadshistoria innan vi hamnade i bilens nya värld. Han vaknade upp en dag och kunde inte gå.
– 37 år gammal hade jag, där och då, inte en aning om hur den dagen skulle spela en avgörande roll i mitt liv, säger han.
– Jag blev riktigt rädd och blev förd till sjukhus, där man konstaterade att min höft var svårt skadad och behövde byggas om helt. Det var en omtumlande tid. Jag trodde aldrig jag skulle kunna gå igen, men läkarna lyckades och jag fick lära mig gå igen.
Han kom på benen igen och kunde, så smått, börja röra sig med hjälp av rullator och kryckor, men fick och kunde inte köra bil.
En självkörande bil blev lösningen.
– Jag får gåshud än idag, när jag tänker på hur den där bilen kom åkande och körde mig till och från jobbet varje dag. I dag jobbar jag med det. Det öppnar så många möjligheter för så många människor, som av olika anledningar inte kan eller ens vill köra bil.
I Arizona är framtiden redan här.
– Vi har självkörande bilar, som kör familjer till skola och jobb varje dag, säger han.
– Jag var där i förra veckan och satt i en bil med en kopp kaffe. Vi åkte sakta förbi i en barnfamilj, som gick på trottoaren. De tittade in i bilen, men reagerade knappt. De tyckte inte det var ett dugg konstigt. Människan anpassar sig snabbt. Det är en fascinerande värld vi lever, menar Andrew.
När rullar de första bilarna i Norrköping?
– Jag önskar jag kunde säga i eftermiddag, men vägen dit är lång. Det är mycket man ska förbi innan det blir verklighet, men bättre förr än senare. Jag är ju här nu. Det är ett första steg, menar Andrew.
Lydia Nicholas var en annan av föreläsarna, som med sitt tempo, sina "farliga" robotar och kvicka skämt satte fart på tankeverksamheten hos alla, men skickade också med en bekant känsla ut i salongen.
– Jag kunde tunnelbanan i London helt utantill och behövde aldrig titta kolla kartan för att hitta rätt, men i takt med hur vi använder oss av nätet och googlar allt så förändras också hjärnan. Jag har tappat kartbilden. I dag kan jag ibland hamna helt vilse och vet inte alls var jag ska kolla eller var jag ska. Det blir än svårare om det inte finns något nät där nere så man inte kan googla, säger hon och skrattar.
Premiärupplagan av Future Summit, där idén är hämtad från WDO och Creative Summit i Skellefteå, blev möjlig tack vare ett samarbete med Happy Norrköping, Norrköpings Kommun och Norrköpings Science Park.
– Det finns många evenemang med tema framtid, men det unika är att framtiden kommer till Norrköping. En riktigt bra dag, säger Peter Mandalh, som är grundare och vd för kommunikationsbyrån WDO.
Heléne Njord-Westerling, verksamhetschef på Norrköpings Science Park, bjöd in flera företag från Växtzon till dagen.
– När det blev klart med så många globala företag på plats i Norrköping såg vi möjligheten att ge några av företagen en chans att få en känsla av omvärlden och framtiden. Det kan förhoppningsvis hjälpa var och ett att växa ytterligare, menade Heléne.