Det var bokstavligen fullt hus när Portalen invigde sitt nya kontor i Ringdansens centrum på torsdagen. Projektet inleddes i Hageby 2011, och har nu fått sin första filial.

– Imorrn är vi lediga för att gå på seminarium, men på måndag drar vi igång. Vi ska ha öppet varje vardag 8 till 17, alla är välkomna, säger Natalia Bonilla, som tillsammans med Marco Briones leder verksamheten.

Under sitt invigningstal konstaterade Natalia Bonilla att det ska bli spännande att se hur många jobb projektet kommer att resultera i framöver.

Artikelbild

| Fått jobb. Jessica Sjögren tillhör skaran personer som har fått hjälp till egen försörjning genom Portalen Hageby.

– Tanken är att människor ska komma hit till oss och säga vad det är som hindrar dem från att få jobb, säger hon.

Jessica Sjögren tillhör skaran som har fått hjälp i jobbletandet.

– Portalen har hjälpt mig lära känna nya människor. Här finns en vilja att gå framåt, säger hon.

Projektet initierades av Hyresbostäder 2011, och är ett samarbete mellan fastighetsbolaget samt Svenska kyrkan, ABF, Marieborgs folkhögskola, Norrköpings kommun och Migrationsverket. Under sitt invigningstal konstaterade kommunalrådet Lars Stjernqvist att han inledningsvis var skeptisk till idén.

Artikelbild

– När jag först såg organisationsplanen tänkte jag "det här går aldrig". Men nu har det funnits några år. Det är lite som med humlan, ingen vet hur den kan flyga, men bevisligen flyger den.

Under 2018 planeras öppnandet av ännu en verksamhetsfilial till Portalen Hageby. Denna gång i Marielund.