Konceptdesignern Robert Bohman har tillsammans med två entreprenörer startat behandlingshemmet och mitten av september är det invigning. Smygstarten har dock redan ägt rum och redan i dag bor fyra klienter i herrgården. De första fyra blir bjudna på vistelsen som sedan kommer att kosta 80 000 kronor för grundbehandling.

– Jag vet hur viktig behandlingsmatchning är för att klienten ska kunna tillgodogöra sig en behandling på bästa sätt, säger Robert Bohman. Jag har länge haft en vision om ett behandlingshem för socialt etablerade med en mer avancerad behandlingsplan och varför inte i trivsam miljö.

Robert Bohman har egna erfarenheter av missbruk och vårdades under en period på flera olika behandlingshem. Där han inte trivdes. Nu är han nykter och drogfri sedan 14 år och har även utbildat sig till alkohol- och drogterapeut.

– Jag känner en stor sorg över hur dåligt vården fungerar för många med beroendeproblematik, säger Robert Bohman. Det finns många socialt etablerade personer som inte vill vända sig till socialtjänsten för att få hjälp och det var precis ett sånt här ställe jag hade behövt.

The drawing room riktar in sig på missbrukare av alkohol, tabletter, narkotika och spel som har fungerande liv med jobb och sociala kontakter. Det var så Robert Bohman levde länge. På ytan jobbade han som konceptdesigner med uppdrag inom bland annat Stockholms nattklubbsvärld. Bakom fasaden var han en pappa som skadade relationerna i sin familj med sitt missbruk.

– Här kommer vi att jobba snabbare än på andra behandlingshem, säger Robert Bohman. Alla har allt att tjäna på att så snabbt det är möjligt komma hem och återgå till jobbet.

Robert Bohman har fortsatt jobba som konceptdesigner men är också en terapeut som föreläser.

Artikelbild

| Herrgårdsatmosfär. The drawing room har förvandlat herrgården till ett modernt designkoncept som ska locka klienter till behandling i avstressande exklusiv miljö i Norsholm.

– Vi hoppas att våra klienter ska komma hit och känna att de kan slappna av precis här och nu, säger Robert Bohman. Vi tror på att jobba tillsammans i en liten grupp och vill hålla det på denna nivå. God mat och fin natur utanför knuten är en del av konceptet och vi tycker det är viktigt att klienter börjar och slutar sina behandlingsomgång gemensamt.

The Drawing room är godkänt av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och BLR Group AB har planer på ytterligare ett behandlingshem med klienter som kommer via kriminalvården.

Artikelbild

| Behandlingshem. Robert Bohman har stöpt om den gamla herrgården i Norsholm till ett behandlingshem som står redo att ta emot missbrukare för behandling enligt tolvstegsmetoden.

24nt fick en rundtur inne på behandlingshemmet - så här ser det ut.