Kommunfullmäktige diskuterade i måndags beslutet om att sälja 382 bostäder i Klockaretorpet för 371 miljoner kronor till Heimstaden. Det var Vänsterpartiet som tagit initiativet till debatten.

– Det var bara vi som ställde frågor. Andra partier valde att sitta tysta. Vi ifrågasätter att man säljer bostäderna för att kunna renovera Klockaretorpets centrum. Det är mycket centrum man får med de pengarna. Överhuvudtaget tycker vi att vi fått få svar på varför man vill sälja ut en del av allmännyttan. Jag tycker inte att skälen håller. Hyresbostäder är ett företag som går bra och då behöver man inte göra det här, säger Nicklas Lundström från Vänsterpartiet.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernqvist (S), bekräftar att Hyresbostäder har en bättre ekonomi än på väldigt länge, men menar att man måste kunna sälja lägenheter för att kunna bygga nya.

– De har i uppdrag att bygga 200 lägenheter per år och ska vi kunna undvika stora hyreshöjningar och fortsätta ha en god ekonomi i bolaget måste man också kunna sälja.

Att det bara var Vänsterpartiet som ställde frågor menar Lars Stjernqvist beror på att frågan redan tidigare diskuterats bland övriga partier när Hyresbostäder informerade det kommunala moderbolaget Rådhus AB om affären.

– Då var inte Vänsterpartiet med, vilket är beklagligt. Å andra sidan fick de chansen att diskutera det rejält i måndags.