Lena Gustafsson, som bor på Hagebygatan, är upprörd över parkeringsbolaget Smart parkerings agerande morgonen efter det att hennes sons Chrysler brann upp. Inte nog med att Chryslern, som hon använder ibland, brann upp. Hennes nya Kia som stod parkerad intill brandskadades också.

– Den var sprillans ny och har stått på verkstad i två veckor nu, säger hon.

Lena Gustafsson berättar att en granne ringde henne vid halv två-tiden på natten mellan den 16 och 17 augusti och berättade att Chryslern brann. När hon kom till parkeringen vid Hagebygatan var räddningstjänsten där och släckte branden. Men den hade hunnit sprida sig till hennes Kia, trots att polisen körde undan den.

Artikelbild

| Så här såg det ut när räddningstjänsten släckte Lena Gustafssons sons bil den 17 augusti.

Efter chocken kom inte Lena Gustafsson i säng förrän klockan fem på morgonen, men redan klockan 12.30 forslades Chryslern bort med bärgare.

Vad hon inte visste då var att Smart parkering hade utfärdat böter på bilen klockan 8.06 på morgonen. 14 dagar senare kom krav på böterna, som varken hon eller sonen sett tidigare eftersom den utfärdats elektroniskt och inte kunde fästas på det utbrända plåtskalet.

– Orsaken till böterna var att det inte fanns något parkeringstillstånd i den utbrända bilen, men det hade ju också brunnit upp! Det är helt sjukt att de inte kollar upp hur länge en utbränd bil stått där innan de skriver ut böter. Det är helt omänskligt. Bilen togs ju bort efter elva timmar, säger Lena Gustafsson.

När hon och sonen ringde parkeringsbolaget fick de besked om de var var tvungna att ta kontakt med försäkringsbolaget som skulle skicka bevis på att bilen var bortforslad för att de möjligtvis skulle kunna få boten avskriven.

Artikelbild

Fattih Gencer som är vd på Smart parkering ger ett annat besked till oss när han tagit del av det aktuella ärendet och pratat med parkeringsvakten.

– Parkeringsavgiften är annullerad och makulerad. Hon behöver inte oroa sig över det mer och om hon har fler funderingar är hon varmt välkommen att höra av sig till mig. Det är jättetråkigt det som hänt henne. Jag hoppas det löser sig, säger Fattih Gencer.

Han säger att kontrollavgiften först registrerades för att parkeringsvakten inte visste hur länge den utbrända bilen stått på parkeringen.

– Vakten fotograferar och dokumenterar utbrända bilar för att bortforsling ska kunna ske senare.