– Det är helt korrekt och jag har hela tiden vetat att jag har rätt. Men jag vet också att det är jättesvårt att få rätt eftersom man från Polismyndighetens sida alltid garderar sig så att eventuella missförhållanden inte ska komma fram, säger AnnjaNeumayer, som just nu är tjänstledig från polisen.
Den 2 maj fattade Statens överklagandenämnd beslutet om att AnnjaNeumayer "med hänsyn till sin mer relevanta arbetslivserfarenhet anses skickligare än i vart fall XX", det vill säga en av de fyra personer som utsetts till stationsbefäl. Nämnden anser därför att Annja Neumayer borde ha erbjudits anställningen.
Det är ett beslut som inte går att överklaga och nu har ärendet överlämnats till Polismyndigheten för erforderliga åtgärder.
Trots att beslutet fattades för över en månad sedan har AnnjaNeumayer inte hört något från Polismyndigheten.
– Jag har fått rätt, men har inte fått någon upprättelse av Polismyndigheten. Ingen har hört av sig, AnnjaNeumayer.
Hon överklagade Polismyndighetens beslut om att fyra andra personer fått tjänsterna som stationsbefäl i region öst och anförde att hon i jämförelse med några av de som fick tjänsten hade högre och lämpligare kvalifikationer i förtjänst och skicklighet.
Polismyndigheten ansåg å sin sida att hon inte var berättigad att överklaga beslutet och att de fyra som anställts var skickligare än henne i förhållande till den aktuella anställningen.
Statens överklagandenämnd bedömde dock att det fanns förutsättningar att pröva överklagandet i sak och skriver i sitt avgörande att "vid beslut om statliga anställningar ska avseende fästas endast vid sakliga grunder, som förtjänst och skicklighet".
Och överklagandenämndens slutsats är alltså att Annja Neumayer borde ha erbjudits anställningen, eftersom hon till sin mer relevanta arbetslivserfarenhet anses skickligare än i vart fall en av dem som fick anställningen.
NT har utan framgång sökt HR-direktör Charlotte Lundgren för att få veta vad polismyndigheten gjort med anledning av beslutet.