– Vi klädde granen här i fredags och nu ligger det redan lite paket under. Vår förhoppning är att det ska bli mycket mer. Alla är välkomna in för att hälsa på hos oss och ge sitt bidrag, säger Hanna Lidén Blom, hotelldirektör för Comfort hotel Norrköping, som ingår i kedjan Nordic Choice hotel.

Kedjan startade redan 2012 kampanjen "Ensam julgran söker julklappar" men för Comfort Hotel Norrköping, som är relativt nyöppnat, är det första gången.

– Man kanske inte förväntar sig att ett hotell gör en sådan här typ av aktivitet men kan man göra något tycker vi att man ska det, säger Hanna Lidén Blom.

Artikelbild

| Strax efter att granen pyntats låg ett tiotal paket under dess grenar. Och fler hoppas hotellet att det blir. Paketen lämnas sedan vidare till Kvinnojouren.

Varje hotell får själv bestämma vart julklapparna ska gå.

– För för oss här i Norrköping kändes det naturligt att skänka dem till Kvinnojouren, som tidigare höll till i de här kvarteren. Så man kan ju tänka på att det man skänker ska passa barn och mammor. Och många av de här personerna har i princip fått kliva rätt ut ur sina hem, utan att få med sig något. Så de kan ju exempelvis behöva hygienartiklar, påslakan och underkläder, fortsätter hon.

Hotellkedjan Nordic Choice hotel lovar också att skänka tio kronor till Unicef för varje paket som läggs under kedjans hotellgranar. Pengarna går till organisationens projekt Sweet Dreams, som hjälper barn utsatta för människohandel.

– Vi kommer att göra den här julklappsinsamlingen som en tradition här i Norrköping. I år är 18 december sista dagen att lägga paketen under den här granen, säger Hanna Lidén Blom.