Många nyfikna hade samlats när Motorgården, Sveriges äldsta "raggarklubb" som startade redan 1958, höll sin årliga veteranbilsutställning. Ett hundratal bilar stod parkerade på Himmelstalundsfältet, de flesta av äldre amerikansk modell.

– Vi gör det här i sammarbete med Norrköpings Veteranklubb. De flesta bilarna är från 50- och 60-talet. Vi på Motorgården har en förkärlek för Cadillacs. Men många har Buick och Ford också, berättar Motorgårdens ordförande Susanne Svalander.

Och det var inte bara bilarna som var av äldre slag. Flera bar 50- och 60-talsinspirerade kläder. En av dem var Jan Sandberg som visade upp sin Buick Super Riviera från 1956.

Artikelbild

Cruising. Peter Pulkkinens Chrysler Imperial Cab från 1968 är den längsta bilen som kommer delta i cruisingen.

– Det är en riktig raritet. Det finns inte så många kvar av den här modellen. Jag köpte den förra året och de flesta kostar runt 300 000 kronor och jag betalade en bra bit över 100 000 för den, säger Jan Sandberg.

En annan som stolt visade upp sin bil var Peter Pulkkinen som hade med sig sin Chrysler Imperial Cab från 1968.

– Jag har haft den i tre år och lagt ner mycket pengar på den. Det är väldigt kul att få komma hit och träffa så många andra med stort bilintresse, säger Peter Pulkkinen.

De flesta av utställningsbilarna kommer delta i "cruisingen" som kommer att gå på Kungsgatan klockan 18.00 under lördagskvällen. Då räknar klubben med att det tillkommer ett 1000-tal bilar ytterligare och vägen kommer att vara avstängd för övrig trafik.