Vid pass klockan nio på onsdagsmorgonen rullade flyttlasset fram till entrén vid Västgötegatan 20. Då hade Kerstin och Bo Linderoth redan hälsats välkomna till sitt nya boende av Magnus Eriksson och Åsa Lennartsson, projektledare respektive inredningskoordinator på HSB Östra.

– Äntligen, det har varit en lång väntan, sa Kerstin Linderoth. Men nu känns det bara bra. Vi har sålt huset efter 33 år och vill bo lite mera centralt. Närheten till Industrilandskapet lockar. Ja, det är nästan som att bo i Industrilandskapet. Vi har funderat på att flytta ett tag, men inte tittat på något annat än just det här.

Från vardagsrummet i sin trea på 77 kvadratmeter på femte våningen har de en förstklassig utsikt över Norrköpings gamla klassiska textilmiljöer. "Ett rum med utsikt", om man vill prata filmspråk.

Artikelbild

| Utsikt. Bo och Kerstin Linderoth var mycket nöjda. Både över att de kunde flytta in på onsdagen och över utsikten från vardagsrummet.

– Vi blev överraskade över att just den här lägenheten fortfarande var ledig, sa Bo Linderoth. Vi stod bara som nummer 28 i kön.

Inflyttningen i kvarteret pågår under tre veckor och den 1 mars ska alla boende i bostadsrättsföreningen Mjölnaren vara på plats.

– Efter ett noggrant planerat inflyttningsschema, förklarade Magnus Eriksson. Annars skulle det inte fungera. Dels skulle det bli trångt på gatan med flera flyttlass på en gång och dels måste hissen vara tillgänglig. Alla har fått sin egen tid. De flesta som flyttar in är par i medelåldern som nyligen har sålt sin villa. Det är färre barnfamiljer.

Försäljningen, som inleddes redan för två år sedan, gick i rekordfart och det var uppenbart att både boendet i sig och läget tilltalade många. Fastighetsmäklare Johan Ahlén på Länsförsäkringar har sålt alla de 69 lägenheterna och har, milt uttryckt, haft svårare uppdrag under yrkeskarriären.

Artikelbild

| Höjdare. Från balkongen har Bo och Kerstin Linderoth fritt synfält ut över miljöerna i och runt Industrilandskapet.

– Det är ju väldigt trevliga lägenheter, konstaterade han. Och vad jag har hört är de som redan fått sina nycklar också mycket nöjda.

Bostadshuset rymmer, förutom lägenheterna med tillhörande garageplatser, också fyra kommersiella lokaler i gatuplan. I två av dem flyttar Världens bar och Landerholms bageri in.

Artikelbild

| Bärkraft. Under tre veckor sker inflyttningen i de 69 lägenheterna i kvarteret Mjölnaren.

Efter att förhört sig om den framtida trafiksituationen på Västgötegatan – tämligen måttfull – kunde Kerstin och Bo Linderoth släppa in bärarna från flyttfirman med de första köksstolarna. För flyttkarlen Micael "Molle" Molinder var det tredje uppdraget i samma uppgång bara den här veckan.