Polisanmälan handlar bland annat om att han skulle ha betalat ut pengar svart när en valstuga byggdes, låtit partiet betala delar av sin hyra samt använt föreningens pengar för att driva en personvalskampanj.

På det här sättet ska föreningen ha förlorat mellan 20 000 och 100 000 kronor, enligt polisanmälan.

NT har talat med flera av varandra oberoende källor med insyn i partiet som vill sätta stopp för de oegentligheter och konstigheter som de anser att Markus Wiechel ägnat sig åt de senaste åren. De har reagerat mot att Wiechels sambo - Clara Aranda - som sedan det senaste årsmötet är ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping, försvarat hans förehavanden i massmedia.

Artikelbild

Markus Wiechel ser inget konstigt med att hans sambo, Clara Aranda, valts till ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping och nu försvarar honom mot anklagelserna om förskingring. - Det är ingen hemlighet att vi är tillsammans, men när hon försvarat mig mot anklagelserna talar hon inte för sig själv utanför hela styrelsen. Jag har stöd från hela styrelsen. De vet att jag är oskyldig, säger Markus Wiechel, gruppledare för Sverigedemokraterna i Norrköping och ordförande för partiet i länet.

 

Läs mer i tisdagens NT.